Ouders

Sinterklaas komt dit jaar te vroeg aan voor Dieuwertje

Sinterklaas komt dit jaar te vroeg aan voor Dieuwertje

Voor het eerst in het bestaan van Het Sinterklaasjournaal zal het programma niet gepresenteerd worden door Dieuwertje Blok. De duur van het behandelingstraject van Dieuwertje na haar ingrijpende neusoperatie maakt dat onmogelijk.

 

NTR-hoofdredacteur en bedenker van Het Sinterklaasjournaal Ajé Boschhuizen heeft presentator en nieuwslezer Merel Westrik gevraagd om dit jaar de rol van Dieuwertje over te nemen. En tot blijdschap van Ajé heeft Merel daarop ja gezegd.

 

Dieuwertje hoopt volgend jaar weer van de partij te zijn: ‘Helaas komt Sinterklaas iets te vroeg voor mij. Ik ben heel blij dat Merel mij dit jaar aan de desk én bij de intocht in Vijfheerenlanden wil waarnemen.’

 

Merel Westrik: 'Sinterklaas wordt ieder jaar geholpen door de pieten, ik ben nu even het hulpje van Dieuwertje, zolang ze me nodig heeft. Ik vind het eervol dat ze me deze taak toevertrouwt.'   

 

De voorbereidingen van Het Sinterklaasjournaal zijn inmiddels begonnen. Het Sinterklaasjournaal is te zien van maandag 11 november t/m zaterdag 5 december, elke dag om 18.00 uur op NPO Zapp. De landelijke intocht van Sinterklaas is op zaterdag 16 november in Vianen, in de gemeente Vijfheerenlanden, met ook daar Merel Westrik als presentator, geflankeerd door vaste verslaggevers Jeroen Kramer en Rachel Rosier.

Meer nieuws